Speeddating

Speeddating België

De wereld kan beangstigend zijn. Deze dagen volgt de ene trend de andere op, net zoals het ene gadget het andere opvolgt. Alles gaat snel en je wil van elk moment genieten. Bovendien word je tegenwoordig zo overweldigd door keuzes dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Geen wonder dat online dating aan populariteit wint, aangezien het een manier is om zonder enige verplichting nieuwe mensen te leren kennen vanuit je luie stoel. Ook speeddating is bezig met een enorme opmars in België, vooral Vlaanderen dan. Toch voor degenen die het liever allemaal wat socialer hebben dan een datingsite.

Speelse en zorgeloze gratis speeddating

Je kent het tafereel wel: een koppel is op een date tot er een signaal gehoord wordt, waarop één van beiden plaats maakt voor een ander. Wist je dat je dit ook online kan doen? Speeddating is echt een item in de online dating community. Zo zijn er naast echte speeddating sites ook enkele grote sites die speeddatingaanbieden. Dit kan bovendien vaak gratis. Hoe dit gedaan wordt achter een computerscherm is ook erg interessant. Per site wordt de definitie van speeddaten immers anders geïnterpreteerd. op sommige sites zie je je online date ook letterlijk voor je, aangezien deze sites met video werken. Op andere sites wordt er gebruik gemaakt van audio. De meeste sites gebruiken echter de traditionele chatbox. Deze online dateskan je telkens voor een korte periode spreken, totdat, net zoals bij het echte speeddaten, de tijd om is en je een volgende date voor je krijgt.

De populariteit van speeddating valt niet te ontkennen. Er is doorheen de jaren al veel onderzoek gedaan naar het fenomeen. Men kwam bijvoorbeeld in 2005 tijdens een speeddating evenement te weten dat bij de meeste mensen het beeld, dat men heeft van een date al na de eerste drie seconden gevormd is. In 2006 kwam men dan weer te weten dat het besluit van 45 procent van de vrouwen en 22 procent van de mannen, na ongeveer 30 seconden, vaststond. Ook heeft speeddaten ten minste al tot één spin-off geleid, namelijk speed networking. Blijkbaar vond men deze vorm van daten zo leuk dat men het ook besloot toe te passen op het werkgebied. Hierbij wordt een zelfde patroon toegepast als bij speeddaten, maar is men op zoek naar zakenpartners in plaats van een geliefde.

Online daten wordt iedere dag meer aanvaardbaar en speeddating heeft daar zeker toe bijgedragen. Speeddaten is immers niet zo zwaar geladen als gewoon daten. Het is eerst en vooral een speelse manier om vele nieuwe mensen te leren kennen. Hier kan je toekomstige geliefde tussen zitten maar dat hoeft ook niet. Op datingvergelijken.be hebben we een lijst van de belangrijkste online speeddating sites samengesteld. Wie weet; misschien vind je daartussen wel de ideale site om je saaie namiddag mee op te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *