Jij en je partner zijn al enige tijd samen, het kan zijn dat de erge verliefdheid inmiddels wel is overgewaaid. Het is daarom ook belangrijk om aan jullie relatie te blijven werken. Ook voor beginnende daters is dit belangrijk.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
In het begin zal dit allemaal meer vanzelf gaan, maar gaandeweg zullen jullie hier toch harder voor moeten werken. Hier horen dan ook ruzies bij, want ook gelukkige stelletjes hebben wel eens ruzie. Wij geven 7 vereisten voor een gezonde relatie.
Laten we beginnen met enkele vereisten. Om af te sluiten met enkele goede tips voor een goede relatie!
Inhoud
7 vereisten voor een langdurige relatie
1. Maak tijd voor elkaar
Tegenwoordig heeft iedereen het erg druk, hierdoor kan het zijn dat jij en je partner een beetje langs elkaar heen leven. Het is in een relatie juist van belang om tijd voor elkaar te maken. Als jullie het allebei erg druk hebben kunnen jullie dit ook plannen. Dit kan bijvoorbeeld ook ’s ochtends met een kop koffie tijdens het ontbijt.
Tip: De cinéma is geen tijd maken voor elkaar. Dat is gewoon naar een film kijken en niet eens praten met elkaar. Het is belangrijk dat je goed kunt praten over wat jullie beiden meemaken. Mensen die voor het eerst gaan daten raden we ook af naar de cinema te gaan.
2. Lichamelijk contact
In een relatie moeten jullie ook het lichamelijke contact niet vergeten, dit is namelijk een vereiste voor een goede en gezonde relatie. Hiermee wordt naast knuffelen ook seks bedoeld. Op deze manier zullen jullie elkaar meer verbonden voelen. Alleen oogcontact is dus niet genoeg.
3. Vertrouw elkaar
Een belangrijke bouwsteen in een relatie is vertrouwen. Als jullie elkaar vertrouwen betekent dit dat jullie beiden een veilig gevoel krijgen bij elkaar.
4. Over alles kunnen praten met elkaar
Meestal is je partner de belangrijkste persoon in je leven, het is daarom ook van belang dat jullie over alles met elkaar kunnen praten. Je moet je afvragen of je relatie gezond is als je onderwerpen uit de weg gaat omdat je bijvoorbeeld weet dat hier ruzie van komt.
Natuurlijk hoeven jullie het niet altijd eens met elkaar te zijn, maar onderwerpen vermijden is niet goed. Verwacht daarom ook niet dat je partner jouw gedachten kan lezen.
Ook over frustraties of leuke zaken die je meegemaakt hebt op of buiten je werk moet je kunnen praten met elkaar. Zo kom je beiden tot rust. Wil je niet de hele tijd over het werk praten, spreek dan af dat je na het werk toch even een kwartier erover mag praten.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
5. Ga geen ruzies uit de weg
Zoals hierboven al is aangegeven, horen ook ruzies bij een goede relatie. Het is belangrijk dat jullie zeker geen ruzies uit de weg gaan. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat jullie ruzie escaleert. Praten met elkaar is in dat geval essentieel.
Hierbij moet je soms ook je eigen fouten durven toegeven en elkaar kunnen vergeven. Steeds maar oude koeien uit de sloot halen zal jullie relatie niet bevorderen.
Verder in dit artikel meer over ruzies in relaties.
6. Geef elkaar de ruimte
Een vereiste van een gezonde relatie is dat jullie elkaar de ruimte geven. Jullie hebben samen een leven maar jullie hebben ook allebei een eigen leven, dus ook eigen hobby’s, eigen voorkeuren, eigen interesses en eigen vrienden.
Natuurlijk zullen jullie ondertussen ook wel gezamenlijke vrienden hebben, maar zorg ook voor een eigen vriendenkring. Gaat je partner een avondje weg? Gun hem of haar dat dan ook. Anders is het gevolg dat hij of zij zich gevangen zal voelen. En dat is absoluut geen goed ding als je je goed wil voelen in je relatie.
7. Lachen met elkaar
Lachen werkt voor ontspanning maar het brengt jullie ook dichterbij elkaar. In een goede relatie lachen jullie veel, maken jullie vaak dezelfde grapjes en plagen jullie elkaar.
Apprecieer ook de stiltes
Soms durven partners wel eens denken dat er iets mis is, omdat er zo weinig gepraat wordt. En dan komen de vragen ‘Wat is er?’, ‘Is er iets?’, ‘Je bent zo stil’. Stil zijn is niet meteen erg. Soms ben je gewoon uitgepraat, of heb je even nood aan wat rust, na een zware (werk)dag. Of als je op reis gaat, dan ben je na 5 dagen nu éénmaal uitgepraat. En dan is het helemaal ok als je elkaar wat rust gunt en samen in stilte geniet van het mooie landschap, de zon, de terrasjes, …
Van al deze tips vind ik het persoonlijk belangrijk dat je met elkaar praat. Weet wat er scheelt, en weet wat je van elkaar verwacht in een relatie. Pas dan kun je bouwen aan een goede en langdurige, gezonde relatie.
Verras elkaar!
Elkaar verrassen is één van de beste opties om je relatie leuk en spannend te houden. Je zult elkaar nog beter leren appreciëren, en je zult altijd terugdenken aan die leuke en speciale momenten.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
Tips voor haar
- Verras hem eens met een uitdagend lingerie setje;
- Maak zijn favoriete gerecht klaar;
- Neem foto’s van jezelf, verspreid ze van de voordeur tot op de slaapkamer, waar jij op hem wacht;
- Nodig zijn beste vrienden uit voor een leuke barbecue;
- En nog zoveel meer…
Tips voor hem
- Koop haar toch eens bloemen, ze krijgt ze zo graag;
- Waarom neem je haar niet eens mee naar de wellness?;
- Laat een berichtje na op de ontbijt tafel wanneer je eerder dan haar vertrekt naar het werk;
- Moet je op zakenreis, schrijf haar dan een lief berichtje, zeggende hoe je haar gaat missen;
- Ga met haar wandelen, zet jullie op een bankje, en speel haar favoriete liedje af (steek je mp3 in zowel jou als haar oren)
- Kook eens voor haar, zet mooie bloemen op tafel, en kijk daarna naar HAAR favoriete film of een film die haar ongetwijfeld zal bevallen. Vertel het haar uiteraard niet op voorhand.
En zelf kan je ongetwijfeld nog veel meer bedenken! Het is zo gemakkelijk om iemand te verrassen. Dat moet geen geld kosten, zolang het maar een lief en gemeend gebaar is. Je zult merken dat de liefde tussen jullie enkel sterker zal worden, en dat jullie steeds dichter naar elkaar toe groeien. Je zult een onmisbaar gevoel ervaren.
Ga een ruzie nooit uit de weg!
In veel (gezonde) relaties komt het voor, ruzies. Het kan soms erg vervelend zijn maar zolang jullie elkaar niet constant het huis uit vechten is het zeker niet erg!
Ruzies dien je in een “succesvolle” relatie juist niet uit de weg gaan. Je zou kunnen stellen dat een relatie met ruzies gezonder is dan een relatie zonder ruzies. Hoezo? Zul je wellicht denken. Wel, wij leggen het graag even uit.
Waarom mag je ruzie niet uit de weg gaan?
In een ruzie worden gevoelens en meningen geuit en worden grenzen aangegeven. Dit is belangrijk omdat je dit anders voor je houdt, uiteindelijk komt het er toch een keer uit. Hierdoor kan juist je relatie ontwricht raken. Doordat je je gevoelens uit kan je samen werken aan je relatie, om deze te verbeteren.
Maak niet teveel ruzie
Teveel ruzie maken in een relatie is natuurlijk ook geen goed teken. In een relatie hoor je elkaar gelukkig te maken en niet de tent uit te vechten. Zorg er ook voor dat de ruzies niet kwetsend zijn, dit kan erg vervelend voor de ander zijn.
Door veel ruzie te maken luisteren jullie niet goed meer naar elkaar en kun je in een negatieve spiraal komen. Hierbij kom je van de ene ruzie in de andere ruzie terecht. Dit kan dan ook uiteindelijk het einde van jullie relatie betekenen.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
Wat is belangrijk bij ruzies
Hoewel je in een relatie ruzies niet uit de weg moet gaan zijn er wel een paar zaken van belang als jullie ruzie hebben. Waar moet je rekening mee houden als jullie ruzie hebben:
1. Wat is de essentie van jullie ruzie?
Waar gaat jullie ruzie nu eigenlijk over? Vaak is dit iets onbenulligs. Ga geen heftige ruzie maken over de afwas bijvoorbeeld.
2. Geef je fouten toe
Jullie kunnen beiden fouten maken in een ruzie. Dit is niet erg, als je maar je fouten toegeeft. Als zowel jij als je partner dit niet doet kunnen de ruzies erg lang duren. Je fout toegeven betekent dan ook niet dat jij verliest. Het is juist een overwinning om fouten te kunnen toegeven.
3. Haal geen oude koeien uit de sloot
Ga niet steeds oude koeien uit de sloot halen. Op deze manier blijven jullie ruzie houden en komen jullie ook niet verder. Praat het uit en zet er een streep onder.
4. Probeer om te gaan met kritiek
Kritiek kan hard aankomen. In een ruzie lijkt het nogal vaak dat jullie kritiek op elkaar hebben. Bedenk echter wel dat dit geen aanval is op jou als persoon. Luister goed naar de ander en probeer te achterhalen wat je partner hiermee bedoelt. Probeer goed om te gaan met deze kritiek.
5. Neem een pauze
Als de emoties hoog oplopen is het misschien handig om even een pauze in te lassen voordat het uit de hand loopt. Kom allebei even op adem. De kans is groot dat jullie hierna de ruzie veel beter kunnen uitpraten. Onthoud dat agressie helemaal niets oplevert!
Blijf vooral niet te lang hangen in jullie ruzie. Zorg dat de ruzie daarom ook is opgelost voordat jullie gaan slapen.
Tip: Doe iets leuk na je ruzie
Soms is het niet altijd mogelijk, maar als het om een kleine ruzie gaat, doe dan iets leuk met elkaar. Dan zullen jullie des te meer naar elkaar toe groeien. Iets leuk, dat kan zeer breed gaan:
- Haar een bloemetje kopen;
- Samen naar een mooie film kijken, al knuffelend in de zetel;
- Een gezellige wandeling maken;
- Een terrasje doen;
- Een lief briefje nalaten op de ontbijttafel, voor je naar je werk vertrekt;
- enz.
Uiteindelijk overwint jullie liefde voor elkaar alle obstakels! Ook een tijdelijke ruzie.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
Knuffelen zorgt voor een betere relatie
Bijna iedereen houdt er wel van, knuffelen in een relatie. Helaas door ons hectische leven vergeten we dit nog wel eens te doen. Jammer… want knuffelen zorgt voor een betere relatie! Uit onderzoek blijkt dan ook dat stellen die elkaar vaak knuffelen een sterke relatie hebben. Het schijnt zelfs dat veel knuffelen beter is voor je relatie dan veel seks. Sterker nog, knuffelen zorgt zelfs voor een langere relatie.
Onderzoek toont aan dat stelletjes gemiddeld acht keer per week 5 à 8 minuten knuffelen. Het bed en de bank zijn de meest favoriete plekjes om lekker tegen elkaar aan te kruipen. Vooral in de avond knuffelen stelletjes bijvoorbeeld terwijl ze tv kijken. Het gespreksonderwerp tijdens het knuffelen? Het bespreken van elkaars dag.
Waarom is knuffelen goed voor je?
Knuffelen biedt een gevoel van veiligheid en comfort binnen je relatie. Door te knuffelen voelen stelletjes meer liefde voor elkaar. En een stel dat veel liefde voelt, knuffelt weer veel. Het brengt jullie dichtbij elkaar en zorgt voor vertrouwen. Hierdoor zul je dus eerder iets met je partner delen als je iets dwarszit.
Bij een relatie waar de focus sterk op seks ligt kan het nog wel eens zo zijn dat problemen niet worden besproken. Knuffelen stimuleert dit soort gesprekken juist. Hebben jullie iets te bespreken wat lastig is? Geef elkaar eerst een dikke knuffel!
Een ander bijkomend voordeel is dat er tijdens het knuffelen in je relatie het stofje oxytocine, oftewel het knuffelhormoon, vrijkomt in je hersenen dat ervoor zorgt dat je bloeddruk wordt verlaagd en dat je minder stress ervaart.
Ook is het zo dat knuffelen vaak meer zegt dan duizend woorden. Daarbij zorgt knuffelen ook voor sensueel genot. Knuffelen in een relatie leidt dan ook tot meer seks. Na de seks wordt er ook vaak geknuffeld. Knuffelen in een relatie biedt dus ook meerdere voordelen!
Welke functies heeft knuffelen?
Knuffelen kan verschillende functies hebben. De eerste en tweede functie zijn hierboven al beschreven en dat zijn een uiting van liefde en vertrouwen. Ook kan een knuffel troost bieden, functioneren als aanmoediging of een emotionele ondersteuning bieden.
Mensen kunnen ook spontaan knuffelen, dit komt vaak door het uiten van geluk of blijdschap. Uit de verschillende functie blijkt dus wel dat knuffelen erg goed voor je is en dat dit zeker kan zorgen voor een betere relatie. Het is dus de hoogste tijd dat jij en je partner wat meer met elkaar gaan knuffelen.
Knuffel in je relatie!
Knuffelen in je relatie is altijd en overal mogelijk. Hoewel seks met je partner nog wel eens wordt vergeten vanwege stress of ziekte, kan dit met knuffelen bijna niet het geval zijn. Er zijn dus geen smoesjes te verzinnen om niet te kunnen knuffelen met je partner.
Dus wat doe jij als je jouw partner weer ziet? Juist, knuffelen!
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
Ken je slow seks? Het bevordert je relatie
Het leven is tegenwoordig erg hectisch en prestatiegericht. Hierdoor heb je weinig tijd voor jezelf maar ook voor je partner. Jullie seksleven heeft hieronder te lijden. Als er überhaupt al een seksleven is, moet dit vaak snel, zonder gevoel en emoties. Het lijkt meer op routine dan dat jullie echt van elkaar kunnen genieten.
In het Verre Oosten zijn geduld en toewijding de belangrijkste factoren in een relatie. De Westerse wereld zou hier eens een voorbeeld aan moeten nemen. De seksuologen hebben hier dan ook een oplossing voor gevonden: slow seks. Ken jij het? Passen jullie het al toe in de slaapkamer?
Het schijnt namelijk echt je relatie te bevorderen! In Amerika is slow seks razend populair. Tijd om slow seks ook in Europa te introduceren.
Wat is slow seks?
Slow seks, de naam zegt het al, is langzame en rustige seks. Dit is daarom ook het tegenovergestelde van een vluggertje. Slow seks is een manier van de liefde bedrijven waarbij de liefde, de opwinding, het wederzijdse respect, elkaar strelen, aandacht, een lang voorspel en de emotionele betrokkenheid belangrijke factoren zijn.
Wat vind jij lekker? Wat vind je partner lekker? Je zult zowel je eigen lichaam als het lichaam van je partner opnieuw ontdekken. Het is dan ook de bedoeling dat jullie de tijd voor elkaar nemen. Daarom moet je soms even een knop omzetten en niet denken aan het boodschappenlijstje of de hoeveelheid mails die je op je werk nog moet afhandelen.
Concentratie en volledige overgave zijn er nodig. Een orgasme is eigenlijk maar bijzaak. Uiteindelijk zullen jullie beiden merken dat de slow seks jullie relatie zeker zal bevorderen. Ook kom je erachter dat slow seks een stuk intenser is dan “gewone seks” en dat het je naar ongekende hoogtes kan brengen.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
Je voorbereiden op slow seks
Hoewel ontspanning een zeer belangrijke factor is bij slow seks kan het wel erg lastig zijn. Toch is slow seks niet moeilijk en is het mogelijk om je hierop voor te bereiden. Wij geven je een paar tips:
- Zorgvoor een perfecte en opgeruimde omgeving;
- Zet de verwarming iets hoger en zorg voor een aangename temperatuur;
- Draai rustige muziek;
- Voor vrouwen geldt: scheer je benen, doe wat bodylotion op en trek mooie lingerie aan;
- Drink samen een goed glas wijn of champagne;
- Dim het licht;
- Steek wat kaarsjes aan;
- Zet de televisie en jullie mobiele telefoons uit.
Zorg er vooral voor dat jullie geen haast hebben. Probeer alles langzaam en intens te doen, dit zal de kwaliteit ten goede komen. Jullie zullen merken dat slow seks zorgt voor ontspanning en dat de prestatiedrang afneemt. Het enige wat wij nog kunnen zeggen, geniet ervan! Laat slow seks ook jullie relatie bevorderen!
Op zoek naar een geschikte partner om slow seks te beleven? Meld je gratis aan bij een datingsite.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
Hoe je onbewust je relatie verpest?
Een relatie is iets waar je continu aan moet werken. Niet alleen aan elkaar, maar ook aan jezelf. Het is belangrijk dat je tijdig je fouten inziet voordat het te laat is en jouw gedrag de relatie verpest. Daarom is het soms ook goed om jezelf eens de spiegel voor te houden. Hier volgen vijf dingen waarmee je onbewust je relatie kan verpesten.
1. Controlerend gedrag
Dit is vaak het gevolg van onzekerheid over de relatie en angst voor afwijzing. Als je partner bijvoorbeeld een keer je telefoontje mist, kan dit op onzekere personen over komen als een afwijzing. De reactie hierop is om boos te worden en om je partner te proberen te controleren door bijvoorbeeld zijn telefoon door te lopen of hem verbieden om uit te gaan. Als jij dit doet, is het tijd om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen onzekerheid en dit niet op je partner af te reageren. Anders is er de kans dat hij de deur uit gaat.
2. Doe ook dingen alleen
Het is belangrijk voor jullie allebei om dingen alleen te doen, maar als je partner de enige is die dit doet en jij niet dan kan dit verkeerd gaan. Hij kan zich dan schuldig gaan voelen als hij wel uitgaat of als hij zegt dat jij niet mee mag. Laat hem daarom maar lekker een avondje uit gaan alleen met zijn vrienden en jij met die van jou. Het is goed voor de relatie om niet altijd alles samen te doen maar ook apart dingen af te spreken.
3. Ga niet te ver
Ook al zeiden we net dat het belangrijk is om dingen alleen te doen, ga hier niet te ver in en zoek een balans tussen je relatie en je sociale leven. Om geregeld tot diep in de nacht in het café rond te hangen komt je relatie niet ten goede. Je bent tenslotte geen vrijgezel meer.
4. Te veel kritiek
Geef niet te veel kritiek, maar denk even na voordat je iets zegt. Kritiek is in principe negatief en dit kan de relatie onder druk zetten. In plaats van te focussen op wat niet goed is, kijk naar de dingen die wel goed zijn en wissel je kritiek af met een complimentje. En als er wel kritiek is, breng het dan op een constructieve manier en praat het uit.
5. Te veel of niet genoeg affectie
Vind de goede hoeveelheid affectie die jij en je partner elkaar geven. Voor sommige koppels is het belangrijk dat dit constant gebeurt en voor anderen hoeft dit juist niet zo vaak. Te veel affectie van jouw kant kan de relatie verstikken terwijl te weinig juist voor onzekerheid zorgt en gevoelens dat je niet meer van je partner houdt.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
De 4 grote voordelen van een relatie hebben
Op het internet lees je vaak over alle nadelen van een relatie hebben, maar dit betekent absoluut niet dat een relatie altijd negatief is. Er zitten vaak ook voordelen aan een relatie hebben. Als je de voordelen van een relatie hebben wegstreept bij de nadelen dan zie je dat het eigenlijk best leuk is om gebonden te zijn.
1. Een gezond seksleven
Eén van de voordelen van een relatie is dat je een gezond seksleven krijgt. Een one night stand brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan je last krijgen van een SOA en daarnaast is het voor de meeste lastig om wekelijks seks te hebben met one night stands. Uit onderzoek is gebleken dat wekelijkse seks bijdraagt aan een langer leven.
Als je minimaal één keer per week seks hebt, dan leef je tot wel 8 jaar langer. Binnen de meeste relaties is een regelmatig seksleven van één keer per week heel normaal. Sommige stellen doen het wel vaker, maar één keer per week is haalbaar. Het is ook nog de vraag of je dit gaat redden met one night stands.
2. Minder last van stress door een relatie
Stress is één van de sluipmoordenaars voor ons lichaam. Door last te krijgen van stress krijg je verschillende bijwerkingen. Je bloeddruk stijgt en je kan last krijgen van fysieke problemen en depressies. Voor je lichaam is het enorm belangrijk om je stress niveau zo laag mogelijk te houden.
Uit onderzoek is gebleken dat stress minder wordt door een relatie, maar ook dat stress voorkomen kan worden. Je kunt nu tenslotte je problemen delen met je partner en zo samen verwerken. Voor je gevoel kan je nu veel meer aan en dit vermindert je stress niveau.
3. Je voelt je gelukkiger door een relatie
Misschien wel het grootste voordeel van een relatie is dat je jezelf gelukkiger voelt. Je hebt eindelijk het idee dat je leven af is of perfect. Door dit geluk leven partners veel langer dan een alleenstaande.
Daarnaast voel je jezelf eindelijk weer vrolijk doordat je iemand hebt om je leven mee te delen. Uit onderzoek is gebleken dat echt bijna niets is waar je gelukkiger van wordt dan een vaste relatie. We zijn tenslotte echte gezelschapsdieren. Hierdoor willen we graag samen zijn met andere en vooral samen veel tijd doorbrengen.
Door een relatie aan te gaan kunnen we dit verlangen koesteren en samen genieten van het leven. Samen is tenslotte altijd een stuk fijner dan alles in je eentje doen. Dit is dan ook de reden dat er veel minder zelfmoorden zijn binnen een relatie dan bij alleenstaande.
4. Een relatie is beter voor je zelfvertrouwen
Als je zelfvertrouwen een dieptepunt bereikt heeft dan kan een relatie de oplossing zijn. Een relatie is beter voor je zelfvertrouwen en je hebt het gevoel dat je weer de hele wereld aankunt. Je voelt je namelijk gewaardeerd om wie je bent en bovenal geliefd. Als iemand van je kan houden dan ben je misschien nog niet zo slecht als je altijd had gedacht.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
Stap uit een relatie die niet werkt!
Het beëindigen van je relatie is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt immers een speciale band met iemand opgebouwd en jullie kennen elkaar door en door. Daarbij kun je het ene moment erg twijfelen terwijl je het volgende moment weer op die roze wolk zweeft.
Je weet natuurlijk niet wat je ervoor terugkrijgt als je uit de relatie stapt. Plus dat je vaak pas weet wat je kwijt bent als je het niet meer hebt. Toch is het goed om uit een relatie te stappen die niet meer werkt. Hoewel dat misschien op voorhand niet zo lijkt, is het vaak uiteindelijk voor beiden beter.
Is er nog liefde tussen jullie?
Voelen jullie nog iets voor elkaar? Is er nog steeds sprake van liefde tussen jullie? Door antwoord te geven op de volgende vragen kun je hier antwoord op krijgen:
- Voel je nog lichamelijke aantrekkingskracht tot je partner?
- Heb je de behoefte om je partner aan te raken?
- Wil je nog steeds alles delen met je partner?
- Maken jullie nog ruzie? (Wanneer jullie geen ruzie meer maken, kan je partner je niets meer schelen)
- Wil ik de rest van mijn leven bij mijn partner blijven?
- Geeft mijn partner mij een goed gevoel?
Indien het antwoord op deze vragen ja is, voelen jullie zeker nog iets voor elkaar en is er ook nog liefde tussen jullie.
Echter als je al fantaseert hoe het zou zijn om alleen te wonen of hoe je leven er als single uitziet is duidelijk geen goed teken. Op deze manier ben je eigenlijk al afstand aan het nemen van je relatie.
Waarom blijven partners toch bij elkaar?
Zoals hierboven al is te zien gaat uit een relatie stappen die niet werkt vaak gepaard met veel twijfels. De redenen waarom partners toch bij elkaar blijven zijn:
- De relatie is een gewoonte geworden;
- Het ontkennen dat de relatie niet goed meer zit;
- Je schuldig voelen als je jullie relatie beëindigt;
- Je verwacht je partner te kunnen veranderen;
- Je voelt seksuele aantrekkingskracht;
- Je familie en vrienden vinden je partner zo leuk;
- Veranderingen zijn eng.
Mensen die net uit hun relatie zijn gestapt of die twijfelen dit te gaan doen zullen veel van deze twijfels herkennen. Echter zijn dit geen goede redenen om bij elkaar te blijven. Onthoud dat het belangrijkste van een relatie is dat jullie elkaar gelukkig maken.
Doen jullie dit niet meer? Dan is het toch beter om uit de relatie te stappen. Achteraf komen mensen er vaak achter dat dit toch voor beide personen de beste beslissing is geweest.
Infographic: Wat ging er verkeerd tussen ons?
Wat ging er verkeerd in onze relatie? What Went Wrong maakte hier een mooi overzicht van. Onze excuses dat het in het Engels is. Maar neem even de tijd om het door te nemen. Wie weet verduidelijkt het waarom jouw relatie ten einde is gekomen, of waarom jij jouw relatie misschien beter beëindigt.
Ben je uit jullie relatie gestapt maar hoop je toch stiekem dat het nog wel goedkomt? Dan voel jij je waarschijnlijk nog sterk aangetrokken tot je ex-partner. De relatie is definitief ten einde als je niet meer hoopt op het herstellen van de relatie.
Het is belangrijk dat je jezelf genoeg de tijd geeft om de relatie te verwerken. Iedereen zal het er namelijk mee eens zijn dat het stappen uit een relatie niet leuk is om mee te maken. Een goede stap is alvast om nieuwe mensen te leren kennen, en dat kan via een datingsite.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.
Is leeftijdsverschil een probleem in een relatie?
Het vinden van de ware liefde is vaak al lastig genoeg. Als je hierbij ook nog moet gaan letten op het leeftijdsverschil dan kan dit problemen opleveren. Je zal bijna nooit een vriendje of vriendin vinden die exact dezelfde leeftijd heeft.
Er is altijd een leeftijdsverschil alleen het verschilt vaak per relatie hoe groot dit verschil is. Afhankelijk van dit verschil komt er vaak de vraag of dit een probleem kan vormen. Kan een groot leeftijdsverschil een relatie breken of maken?
Vrouwen zijn vaak sneller volwassen dan mannen
Het komt vaak voor dat een man een stukje ouder is dan een vrouw. Dit heeft ermee te maken dat de hormonen van een man vaak wat langer doorwerken. Hierdoor duurt het voor een man wat langer om volwassen te worden.
Uiteraard zijn er ook uitzonderingen en mannen die wel gewoon snel volwassen zijn. Maar de meeste mannen doen er iets langer over en hierdoor is een leeftijdsverschil vaak niet erg. Als een vrouw 23 is dan lijkt een man van 30 enorm oud.
Maar een volwassen man van 30 kan op hetzelfde niveau zitten als een vrouw van 25. Een leeftijdsverschil kan dan geen probleem vormen en een relatie kan soms beter werken dan met een man van 23. Vooral als de vrouw al op een volwassen niveau zit.
Kinderwens kan voor een leeftijdsverschil wel een probleem zijn
In principe hoeft een leeftijdsverschil niet snel een probleem te vormen tenzij je een kinderwens hebt. Stel je voor dat je verliefd wordt op een vrouw van 50 en je zelf nog een kinderwens hebt. Je weet dan dat deze wens niet meer gaat uitkomen. In deze situatie kan een leeftijdverschil absoluut een probleem zijn.
Het is dan voor jezelf de vraag of je een kinderwens wilt opgeven voor de liefde. Maar het is vooral belangrijk om te bedenken of je hier over 20 jaar nog zo overdenkt. Nu lijkt alles leuk, maar krijg je geen spijt van je keuze als je over 20 jaar geen kinderen hebt gekregen? Alleen in deze situatie kan een leeftijdsverschil echt een probleem vormen.
Maar als je een vriend van 50 hebt en je bent zelf 30 dan hoeft een kinderwens geen probleem te zijn. Mits je vriend begrijpt dat je nog wel een kinderwens hebt. Het is belangrijk om hier bij een leeftijdsverschil over na te gaan denken.
Wanneer kan een leeftijdsverschil een probleem opleveren?
- Als jullie beide niet op hetzelfde mentale niveau zitten.
- Als er iemand een kinderwens heeft die qua leeftijdsverschil niet meer mogelijk is.
- Als jullie niet dezelfde ideeën hebben over de toekomst.
Voor 50Plussers raden we de datingsite 50PlusMatch aan.
Op zoek naar een date?
Bekijk dan zeker even Parship. Of maak gebruik van onze datingsite vergelijker voor het vinden van de beste datingsite.